Горя стопанството на бащата на Чората
Горя стопанството на бащата на Чората / снимка: БГНЕС

Пожар горя тази нощ в стопанството на Райчо Димитров, баща на убития през 2005 г. при полицейски арест Ангел Димитров-Чората. Към 23.00 ч. огънят, който бе обхванал сеновала и близки дървета в стопанството, намиращо се на 2 км от местността Бачиново, на пътя Благоевград - Горно Хърсово, бе локализиран и почти загасен от три пожарни коли.

Пожарът не се е пренесъл в близката гора. Огнеборците продължават да работят по окончателното потушаване на пожара. Райчо Димитров каза, че подозира умишлен палеж и заяви, че дори знае кой е подпалвачът, информира БГНЕС. Той добави, че го видял да се отдалечава от мястото и да се отправя към Бачиново.

Днес полицейски екипи правят втори оглед на изгорялата постройка, който ще установи дали палежът е умишлен, съобщи пресаташето на ОД на МВР-Благоевград Гергана Моралиева. Изгорели са около 500 кв.м покривна конструкция, складиран пред сеновала дървен материал, а по думите на потърпевшия и складирано в сградата сено.

Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при задържането му в рамките на специализираната полицейска операция „Респект". Повод за акцията е била оперативна информация, че той държи и разпространява наркотични вещества, както и че склонява момичета към проституция. Делото беше връщано няколко пъти. Процесът продължава през септември, за когато е насрочено поредното заседание по делото.