Тема с продължение от миналата Коледа и щастлива развръзка. Великотърновският университет прие в специалността „Археология“ 19-годишният Радослав Борисов, за чиято съдба NOVA разказа преди година.

Отличник с двигателни проблеми може да остане без диплома за средно образование19-годишният младеж, който е затворен между четири стени, заради тежки вродени увреждания, се беше сблъскал с административния апарат на образователното министерство. Наредбите в МОН не му позволяваха да се дипломира и да получи средно образование и това спираше мечтата на Радослав да продължи да учи висше образование. Година по-късно, ситуацията е различна.

Доброто го има: Как се сбъдна мечтата на едно 19-годишно момче с двигателни проблеми

Радослав вече следва за първа година специалност "Археология". "Трима от професорите, които ще го изпитват на първите изпити януари, са идвали до вкъщи", каза майката на Радослав. Тя изрази благодарност към университета за дарената стипендия. 

"Имам любими предмети - латински, праистория и етнология. Много ми хареса етнологията, защото обяснява за българските обичаи и традиции", добави той. А най-трудният предмет, според него, е "Антропология". 

Повече гледайте във видеото.
NOVA