"Продължаваме да правим всичко възможно да излъчим правителство в този мандат. За това проведохме и заседание на националния съвет в понеделник, където дадохме ясен мандат на преговорен екип, който да преговаря с нашите коалиционни партньори. Сега имаме нова информация на масата, съответно трябва да седнем, да обмислим и да седнем на масата на преговорите, където се надяваме и БСП да осмислят тяхното становище", заяви председателят на ПГ на "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров прде журналисти в НС.

Коментарът му бе направен малко, след като от БСП обявиха, че стопират преговорите за съставяне на ново правителство, докато не бъде предложен друг кандидат за министър-председател и Кирил Петков поеме отговорността за това си поведение досега. 

"Изслушахме внимателно становището на г-жа Нинова и на изпълнителното бюро на БСП. Това, което предстои сега е, ние ще свикаме нашите колективни органи ще имаме заседание на парламентарната група  и в последствие националния съвет, на който да обсъдим тяхното становище", допълни Гюров. 

БСП спира преговорите с „Продължаваме промяната“, не иска Петков за премиер

"Нормално действие на премиера. Там действа правото на пропорционалност", коментира Гюров темата с руските дипломати и обявеното от Кирил Петков изгонване на 70 души. 

"Наистина сега имаме нова информация. Ние дадохме ясен мандат на преговорния екип в понеделник. Така че започнахме преговорите още снощи. Както знаете, те са на някакъв етап. Сега трябва, естествено, да преосмислим позициите, както ние, така и БСП и останалите партньори. Ние ще направим всичко възможно да се излъчи правителство в този мандат", допълни Гюров. 

"Засега не сме стигнали до етап, на който да сме обсъждали персонален състав на правителството. Ние обсъждаме формула и програма, зад която всички коалиционни партньори да се обединят. Когато имаме такава формула ще говорим за персонален състав, досега не сме го правили", обясни Гюров.

"Път за преговори винаги има иначе нямаше да ги наричаме преговори, а извиване на ръце", отговори Гюров на журналистически въпрос дали все още са възможни преговори с БСП за съставяне на правителство. 

"Имаме до петък време за връчване на мандата, така че всички опции са на масата", допълни Андрей Гюров.