Гергьовден, ВМРО и КНСБ против протестите в Радомирско
Гергьовден, ВМРО и КНСБ против протестите в Радомирско / netinfo

Лидерите на "Гергьовден" и ВМРО Любен Дилов-син и Красимир Каракачанов, както и председателят на КНСБ Желязко Христов не подкрепят протестите на структурите си в Пернишко и Радомирско срещу извозването на софийския боклук в рудник "Иван Русев". Уверение за това е получил кметът на София Бойко Борисов в телефонни разговори помежду им, съобщи управникът на столицата.

Кметът на София допълни, че пропагандираното напрежение сред хората от Пернишко и Радомирско от страната на местната структура на ДСБ говори колко е политическата култура на тази партия.

Все пак 15 години Иван Костов и партията му само рушаха, нека сега поне не пречат. Видно е, че нищо добро не можем да очакваме от тази партия, защото 10 години ръководството на София от Иван Костов в лицето на Стефан Софиянски, Антоан Николов, на всички тези хора, които бяха сини доведе до там, че няма свободен нито един квадратен метър за завод за боклука в рамките на Столичната община, каза кметът.

Той допълни, че Костов и хората му трябва да се засрамят и прогнозира, че ДСБ ще бъде бързо забравена от хората. Борисов подчерта, че никой не мисли злото на перничани и радомирци, а обратното - при евентуално изграждане на регионално депо за отпадъци в района им ще спечели населението и местната власт.

Кметът каза още, че много хора от Перник и Радомир работят в София. Правилно ли ще е утре софиянци да протестират срещу всички, които идват от другите градове в столицата да работят или учат, попита Борисов.