Буджака
Буджака
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внася предложение за сформиране на нова анкетна комисия.

Тя ще има за цел да установи дали е извършвано незаконно строителство в местността „Буджака“ край Созопол.

ДПС с въпрос към екоминистъра за застрояването на полуостров Буджака

"Искаме комисията да установи кое правителство и кога променя защитената територия там и позволява да се застроява местността, като така се нанасят непоправими щети на околната среда", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Басейнът и оградата на Прокопиев край морето незаконни, разрушават ги

Тя отказа да каже дали искането за комисия е направено заради къщата на Иво Прокопиев край морския бряг. Но, обясни, че ще очакват да бъде подкрепена от останалите партии в Народното събрание.

"Считаме, че ако някой твърди да носи етикета на партия на законността, то трябва да може да прескочи високата морална летва“, заяви още председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. "Не визираме къщите на никого, желаем анкетната комисия да провери и установи в срок законосъобразността на строителството там", заяви още Атанасова.

ГЕРБ-СДС обявиха още, че внасят спешни промени в Изборния кодекс, с които се позволява във всички секции - в страната и в чужбина, да може да се гласува както машинно, така и с хартиена бюлетина. Това няма да засегне гласуването в домовете за възрастни хора, подвижните урни и други специализирани институции за предоставяна на социални услуги, където няма машинен вот.

В секциите в чужди държави, които не са членове на ЕС, да се допуска машинен вот, само ако могат да се осигурят технически лица - български граждани, които да обслужват машините, предвиждат други изменения. За секциите в ЕС следва да се допусне машините да бъдат обслужвани и от лица, граждани на съответните държави, които обаче задължително да владеят български език.

Проектът предвижда също техническите устройства за машините и софуерът да бъдат изцяло собственост на българската държава.