/ Георги Димитров
ГЕРБ с демонстрация пред Министерството на културата в защита на вестник "Труд".

Георги Димитров

Представители на ГЕРБ сложиха вестници на медията и кубинки пред входа на министерството. В акцията на ГЕРБ участват Тома Биков, Любен Дилов, Асен Балтов, Костадин Ангелов, Теменужка Петкова и други членове на партията.

ГЕРБ-СДС предлага извънредно заседание на НС заради казуса с вестник „Труд“

На първата страница на вестника пише "Убиват Труд", а под заглавието са снимките на президента Румен Радев, министърът на културата Венцислав Минеков и областният управител на София Митко Михайлов.

Георги Димитров


Според Любен Дилов-син това, което се случва с вестника е безпрецедентно в най-новата българска история. "Без съдебно решение, при отворен съдебен спор, имаме насилствено действие от страна на властта по прекратяване на една медия и то не случайна медия, а на най-стария излизащ вестник в България. Позицията на ЕАЖ е смехотворна", посочи той.

Георги Димитров


Дилов смята, че ако не се реагира, "се обрича свободата, която е крехка и виси на косъм" и определи действията на ГЕРБ като солидарност с всички медии в България.

Според Тома Биков по време на акцията във вестника са присъствали хора, на които мястото им не е било там. И назова конкретна личност - съветникът на министъра на културата Светослав Трайков. Биков каза още, че на името на Трайков е регистриран сайт за фалшиви новини.

Биков коментира и, че няма никакви основания да изгонят ГЕРБ от НДК, защото са платили задълженията си.

Томов разказа, че вестник "Труд" са искали да си платят режийните, но от министерството не им издавали фактура в продължение на месеци.



Вчера, заради неплатени задължения, полицията запечата редакцията на в. "Труд", която се помещава в сграда на Министерството на културата. Малко по-късно парламентарната група на ГЕРБ-СДС предложи казусът около нахлуването на полиция в редакцията на вестник „Труд“ да бъде разгледан на извънредно заседание на Народното събрание.

Георги Димитров

Георги Димитров