ГЕРБ победи в Тертер, БСП в Чокоба
ГЕРБ победи в Тертер, БСП в Чокоба / снимкa: БГНЕС

Кандидатът на партия "ГЕРБ" е победител в частичните избори за кмет на разградското село Тертер, съобщиха от ОИК-Кубрат. За Николай Костов са гласували 121 избиратели, за опонента му от ПД"Социалдемократи" Кръстю Йорданов – 81.

На балотажа миналата година преднината на Костов бе от 2 гласа, вотът бе касиран.

Избирателната активност беше 86,25%, изборният ден премина спокойно, жалби не са подавани, каза председателят на ОИК-Кубрат Вячеслав Николов.

Кольо Колев е новият кмет на село Чокоба, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Лидия Атанасова. Той е избран със 192 гласа и бе подкрепен от БСП.

За неговия опонент Калина Славова от партия "Ред, Законност и Справедливост" са гласували 127 гласоподаватели. Общата избирателната активност през изборния ден е била 79,72%, като са гласували 342 избиратели от общо 429 имащи право на глас.

Жителите на село Стожер не успяха да си изберат кмет на проведените частични избори. На балотаж идната събота отиват Венцислав Недков и Васил Божилов, съобщиха от общинската избирателна комисия.

Венцислав Недков, който е издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, е спечелил 337 гласа. За кандидата на НДСВ Васил Божилов са гласували 309 от гласоподавателите.

През есента на миналата година двамата отново стигнаха до балотаж и изборите тогава спечели Венцислав Недков. Изборните резултати бяха касирани заради несъответствие между броя на пликовете и намерените бюлетини.

За кметското място в Стожер се състезаваха четирима кандидати. Анка Велковска от партия Атака е спечелила 42 гласа, а кандидатът на ГЕРБ Йордан Стоянов - 38.

Гласоподавателите в селото са 1280 души. Избирателната активност достигна близо 68 %. В общинскта избирателна комисия не е постъпил нито един сигнал за нарушение.