Цветан Цветанов
Цветан Цветанов / БГНЕС
ГЕРБ не бързали с новия здравен министър, все още нямали и конкретни имена. В момента тече бюджетна процедура в комисиите, а другата седмица бюджетът ще влезе в пленарната зала и затова от партията на Борисов изчаквали с наследника на Николай Петров. Това обясни пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той добави, че от компетентността на премиера е да направи предложение.

ГЕРБ и Патриотите очакват Борисов да реши за новия здравен министър
 
В момента се запознаваме повече от медийните публикации за възможните варианти, същевременно те биха могли да бъдат разглеждани като възможен вариант“, обобщи Цветанов.

Здравният министър Николай Петров подаде оставка
 
„Понякога подобни стойностни хора като Николай Петров има достатъчно възможности и условия да бъдат обстреляни доста сериозно“, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ като уточни, че в момента не знае дали министърът в оставка е извършил закононарушение.

Ненков не е получавал официално предложение да поеме поста министър
 
Одитният доклад е възложен от служебния кабинет, който, според Цветанов, се е стремил да овладее държавата, да се търсят повече компромати, отколкото да се правят политики.
 
„А, доколкото чух, някой кулоарно ми казваше, че един бивш служебен вицепремиер е ходил в дадени здравни заведения, за да търси нещо, с което да подпомогне искането за вот на недоверие в сферата на здравеопазването“, посочи Цветанов.

Кой ще поеме здравеопазването?
 
Ако попитате БСП, сме уязвими, вероятно, по темата корупция“, обясни Цветан Цветанов и подчерта, че точно ГЕРБ е партията, която е успяла да води най-агресивна политика срещу корупцията. Правителството имало ясна визия как да се бори с порочните практики.
 
„Това, че БСП и ДПС искат да бъдат алтернатива, е парламентарна възможност. Не смятам, че днес българското общество е готово да ги приеме като управляващи“, убеден е политикът.
БТА