Десислава Атанасова
Десислава Атанасова / БГНЕС
Гласуването на вота на недоверие да бъде в понеделник, настояват от партията
Тази седмица, в неделя, искаме дебат по вота на недоверие, гласуване искаме в понеделник. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя обясни, че настояват по възможно най-бързия начин да се обсъди вотът и да се пристъпи към гласуването му. Според правилника на Народното събрание гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията.

Вчера 59 депутати от ГЕРБ-СДС внесоха вот на недоверие към правителството с премиер Кирил Петков.

Депутатите не успяха да приемат правила за нов председател на парламента


По думите на Атанасова от „управляващата тройна коалиция“ поставят условия за деня на разисквания по вота на недоверие. „Не можели в неделя, не можели в понеделник, не можели във вторник, ама защо в почивен ден ще се обсъждат такива неща“, допълни тя.

Във връзката с избора на нов председател на Народното събрание председателят на ПГ ГЕРБ-СДС каза, че няма съгласие между парламентарните групи кога да се състои. Единствено има съгласие, че следва да се проведе по процедурни правила. Аз съм изготвила такива процедурни правила, ще ги внеса в деловодството, посочи още Атанасова.
БТА