/ БГНЕС
Те са участвали в тържествата за посрещате на Купата на България в града
Двама футболисти от „Локомотив“ (Пловдив) и фенове, участвали в тържествата за посрещате на Купата на България в града под тепетата, са заразени с коронавирус. Това потвърдиха от Областния щаб в Пловдив и от полицията в града, предава NOVA.

Тестваха всички футболисти и треньори в „Левски” за коронавирус

По информация на РЗИ към днешна дата с положителна проба за COVID-19 са четирима запалянковци
. Те са били на финала между ЦСКА - Локомотив(Пловдив) в София. Между тях има момиче на 15 години и трима мъже на възраст между 19 и 38 години.

Всички са на домашно лечение. Взети са и проби на целия екип на футболния клуб - футболисти, треньори, мениджъри и всички, които са ангажирани с дейността на клуба. Чакат се резултатите им, които ще бъдат оповестени официално. 

Регистрирани са и 3 положителни проби на посетители в дискотека, като двама от тях са абитуриенти, празнували на 25 и 26 юни. Ръководството на заведението е изследвало целия персонал с PCR тест и до момента няма положителни резултати, но РЗИ започва епидемиологично проучване.

Сред новорегистрираните има още трима положителни, които са посетители на друго нощно заведение - мъж на 51 години и двама абитуриенти. Останалите случаи са единични и се извършва епидемиологично проучване. 

16 души от ФК „Черно море” са заразени с COVID-19

“Ситуацията категорично се усложнява. Днес свиквам извънреден Областен щаб, за да се набележат мерки относно организирането на масовите мероприятия", съобщи областният управител Дани Каназирева, която прекрати отпуската си. 

Междувременно с решение на Медицинския щаб се дава срок от 24 часа на МБАЛ „Св. Каридад“, корпус „Св. Анна“, за подготовка и преобразуване на 39 легла за COVID-19. Мярката се налага заради увеличения брой на заразените в областта.

Абитуриенти и служители на дискотека в Пловдив са с COVID-19

„Благодаря на екипа на Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“, които въпреки голямото натоварване продължават да са на първа линия, а вчера реагираха незабавно на случай с 40-дневно бебе, което бе прието в отделението като контактно на баба си и също е с положителна проба на COVID-19", допълни областният управител.

Директорът на областната дирекция на МВР призова кметовете и областният управител да отложат и ограничат всички масови мероприятия заради драстичното нарастване на броя на заразените с COVID-19.
nova.bg