/ iStock/Getty Images
16 души от екипа на ФК „Черно море” са заразени с COVID-19. Това стана ясно от здравния министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг на Националния оперативен щаб и Здравното министерство след среща с министър-председателя Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев. 

Още трима души са заразени с коронавирус в Царско село

„Вчера към обяд бяха 7 души - петима футболисти, треньорът и масажистът. По-късно получихме информация за още 8 души”, каза Ананиев.

Той каза, че има и четирима заразени футболисти от „Царско село”.

Футболист на Царско село е с COVID-19

„Ако проблемът се задълбочи, скоро време може да предприемем мерки за игра на мачовете без публика”
, допълни здравният министър..

Ето официалното съобщение на клуба:

СКЪПИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА „МОРЯЦИТЕ“, След като от медиите научихме, че футболистът на „Царско село“ Кавдански е играл с положителна проба за коронавиру в срещата с „Черно море“, на 5 юли, бяха направени два PSR-теста на представителния отбор на клуба.

За съжаление, резултатите установиха 16 положителни проби. Всички футболисти с положителен тест са карантинирани, като сме взели необходимите предпазни мерки. Уведомили сме медицинската комисия и отдел спортно-технически на БФС, като очакваме техните указания.

Съгласно предписанията на медицинската комисия, в деня преди мача с „Арда“ насрочен за 7 юли, отново ще бъдат тествани футболистите, включително тези от юношеските формации на клуба, които ще попълнят групата за този толкова отговорен двубой.