/ ДПС
„Делегация на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) ще извършва наблюдение на предсрочните избори в България през ноември.“ Това съобщи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг пред журналисти в Брюксел, където беше на тридневно посещение.

Галъп: „Продължаваме промяната“ излизат на второ място, ГЕРБ-СДС са първа политическа сила

Предложението бе направено от евродепутата Адриан Васкез Лазара, председател на Комисията по правни въпроси по време на срещата с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и евродепутатите от ДПС/Обнови Европа. Адриан Лазара изрази сериозно притеснение, във връзка със случващото се в България и репресиите върху свободната воля на българските граждани. В хода на дискусията участниците в срещата решиха темата за нарушаването на гражданските и малцинствени права да бъде поставена на предстоящата среща на министрите на правосъдието на ЕС. 
 
ГЕРБ до последно ще пазят кандидата им за президент, „за да не се докопат до него“

В рамките на своето посещение председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с евродепутатите от ДПС – Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели се срещнаха с евродепутати, комисари и български граждани, живеещи в Брюксел.

Радев: Надявам се нова политическа формация да донесе раздвижване
 
Част от срещите бяха с комисаря по управление при кризи в комисията „фон дер Лайен“ Янез Ленарчич, Хилде Ваутманс, председател на Европейския либерален форум, Ги Верхофщадт, съпредседател на Изпълнителния съвет на Конференцията,  председателя на "Обнови Европа" Дачиан Чолош, Ханс Фийлбриеф, държавен секретар по финансите на Кралство Нидерландия, Малик Азмани, ръководител на делегацията на VVD в ЕП и Ленарт Салеминк, международен секретар на VVD.