Екипи на спешна помощ дежурят в райони със затруднено движение
Екипи на спешна помощ дежурят в райони със затруднено движение / снимкa: Sofia Photo Agency

Мобилни екипи на Спешна медицинска помощ дежурят в райони с паднал сняг и затруднено движение по разпореждане на министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев. В района на София са разположени три мобилни екипи- в посока Пловдив, в посока Ботевград и „Владая”. В района на Благоевград е разположен един мобилен екип по посока Кулата, друг екип има в района на Перник в посока на Драгичево. Дежурен мобилен екип има на магистрала Хемус в района на Ботевград.

Междувременно стана ясно, че на територията на София са подадени 27 сигнала за паднали дървета върху коли и улици в центъра и в районите „Витоша”, „Бояна” и „Драгалевци”, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации. Заради силния вятър през нощта и снеговалежа са нанесени поражения и в някои области на страната.

В Бургас екипи на министерството са разчистили паднали клони на пътя за село Твърдица. Премахнати са дървета по пътя Бургас – Крайморие, в близост до бензиностанция, както и паднало дърво върху лек автомобил на КАТ на пети километър в града.

В Русе спасителна група на „Териториалната дирекция” на министерството е демонтирала откачил се билборд от покрива на блок „Българска роза". Отнесена е част от покрива на кметството в село Скобелево, Община Родопи, Пловдивска област.

Силният вятър е повалил дърво пред църквата в кв. „Аспарухово” в морската столица, съобщи за Дарик дежурният от „Гражданска защита" – Варна. Сигнал за инцидента е подаден в 12:50 часа, а екипи на „Гражданска защита" са били на място след 20 минути. Временно е бил спрян трафикът на хора покрай мястото. Дървото е премахнато и движението отново е нормално. Няма пострадали граждани.

Спасителна група към дирекцията в Шумен е отстранила паднали дърво и билборд по пътя Русе – Варна. С прекъснато електрозахранване е община Трекляно, град Бобошево и селата Бадино и Висока могила, където се работи по отстраняване на авариите. Жертви и пострадали няма.

Проходът "Предела" е почти блокиран. В отсечката Симитли-Разлог има два инцидента с автомобили. Пострадали няма, нанесени са само материални щети. Според водачи, пътуващи в този участък, автомобилите се движат с около 20 км/ч, проходът се опесъчава, но движението е почти блокирано от пътуващите тежкотоварни автомобили, на места има и заледявания.