Един е загинал при катастрофа за денонощието
Един е загинал при катастрофа за денонощието / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 15 тежки катастрофи. Загинал е един човек, 16 са ранени, като един от тях е с опасност за живота, съобщиха от СБА.

За района на София са станали 102 леки пътни произшествия и шест тежки катастрофи. Ранени са шестима души, един е с опасност за живота. От началото на месеца са станали 378 тежки транспортни произшествия, загинали са 46, ранени са 442, с опасност за живота са 29. От началото на годината са станали 1069 тежки катастрофи, загинали са 101, ранени са 1249.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, а по високите и сенчести места все още има заледени участъци, които са обработени. Дъжд вали в областите Габрово, Плевен, Велико Търново, София, Враца и в районите на Петрохан, Белоградчик, Панагюрски колони, Троян и Тетевен.

Във връзка с изграждане на външно функционално осветление в района на пътен възел Софийски околовръстен път и пътен възел Даскалово се въвежда временна организация на движението до 30 април. Преминаването през ГКПП-ове е нормално.

Затворени са Златишки проход, Твърдишки проход, Върбишки проход, Троянски проход. Затворени за автомобили над 10 т. са проходите Вратник, Шипка и Петрохан; Айтоски проход - забранено преминаването на МПС над 20 т.; Дюлински проход - затворен за товарни МПС.