В първия си ден на свобода, австралиецът се съгласи да даде интервю за NOVA. Пред камерата той обяви, че съжалява за смъртта на Aндрей Mонов.

Полфрийман напусна общежитието в Бусманци (ВИДЕО/СНИМКИ)

Заяви и готовност до живот да изплаща на семейството му кръвнина. По негови сметки дължимата сума била над 1 милион лева. 

Поправки „Полфрийман”: Забраняват на БХК и чужди НПО да спонсорират магистрати

„Днес чух, че някаква полиция е ходила на адреса, на който съм регистриран и не е имало никой. Аз съм излязъл, за да давам интервю с журналисти. В Бусманци не ми даваха да ме снимат журналисти и сега аз давам интервю, не искам да давам адрес, защото става дума за моята безопасност”, сподели австралиецът.

Адвокатът на Полфрийман: Австралиецът не е празнувал освобождаването си

Той каза, че не се страхува от това, че може да му се случи нещо, след като вече е извън общежитието в Бусманци. Но въпреки това според него трябва да вземе мерки срещу прояви, подобни на тези, които се случиха по време на мача между България и Англия.

Радев за Полфрийман: Никой да не се меси в работата на съда - нито отвън, нито отвътре на системата

Полфрийман разказа още, че това не е първото му излизане навън. „Не е за първи път, имал съм отпуска. Първо беше за 8 часа 2016 година, после за 2 дни и пак за 2 дни. Съжалявам за смъртта на Андрей Монов. Това не беше целта. За мен целта на тази битка, това не беше битка, беше нападение… моята цел беше да спася живота на някой, а не да отнема”, каза още той и допълни, че не помни убийството на студента.

В момента той е без документи, невъоръжен и в готовност да се върне в затвора.
nova.bg