Двама рецидивисти са обвинени в убийство
Двама рецидивисти са обвинени в убийство / снимка: Sofia Photo Agency, архив

На двама рецидивисти са повдигнати обвинения за убийство. Тежкото престъпление е от 27 юли в столичния квартал "Люлин", когато беше открито тялото на 43-годишен мъж. При първоначалния оглед, в присъствието на съдебен лекар, следи от насилие не били открити, но два дена по-късно експерти установили, че смъртта е резултат от черепно-мозъчна травма.

След като експертите установили грешка при първоначалния оглед на трупа, криминалистите насочили разследването към евентуалните извършители на убийството.

Установено е, че същия ден 43-годишният мъж гостувал в Божурище на свой приятел с прякор Светльо Смъртта от София, който изтърпявал наложена мярка "домашен арест" за кражба. Към компанията се присъединили и още двама мъже с прякори Големия Шоп и Горския. След солидна почерпка с алкохол, в компанията възникнал спор, който прераснал в сбиване. Потърпевш се оказал 43-годишният мъж. След побоя, в безпомощно състояние приятелите му Светльо Смъртта и Големия Шоп го натоварили в лек автомобил "Ситроен". Според разследващите двамата откарали пребития мъж в междублоковото пространство на "Люлин", изхвърлили го там и се укрили наблизо. Малко по-късно бил подаден сигналът за инцидента и дошли полицейските екипи.

Шопа, Горския и Светльо Смъртта са с множество криминални прояви и с осъдителни присъди.

Рецидивистите са с постоянна мярка "задържане под стража", наложена от Софийския градски съд. Повдигнати са им обвинения за убийство.