Доживотен затвор за убийцата на малката Алекс от Поморие
Доживотен затвор за убийцата на малката Алекс от Поморие / БГНЕС, архив

Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) потвърди присъдата „доживотен затвор" за Атанаска Георгиева, която умишлено уби 8-годишната Александра Тодорова от Поморие.

Атанаска Георгиева бе призната за виновна в това, че на 10 април 2014 г. в Поморие, умишлено умъртвила малолетната, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Подсъдимата за смъртта на Алекс от Поморие с нова шокираща версия

Съдът увеличи кръвнината, с която Атанаска трябва да обезщети семейството на детето - от 130 000 лв. на 180 000 лв., за всеки един от тях, а присъдата, издадена от Бургаския апелативен съд, е потвърдена в останалата й част.

Грозни факти около убийството на Алекс от Поморие

„По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на подсъдимата, които съвкупно установяват участието й в престъплението и формират стабилна доказателствена основа за нейното осъждане", категорични са върховните съдии.

Съдиите заявяват, че липсва основание за преразглеждане на въпроса за виновността на подсъдимата, поради което не може да бъде уважено искането й за отмяна на осъдителните съдебни актове и връщане на делото за ново разглеждане.

Решението на ВКС не подлежи на обжалване.