Почетният председател на ДПС Ахмед Доган
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган / БГНЕС, архив
Всякакви опити за имперски амбиции, независимо от кой край на света се появяват, създават предпоставки за дестабилизация на политическия логос на планетата. Това казва почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Думите му идват след като председателя на движението Мустафа Карадайъ го поздравява за рождения му ден в края на март.
 
От пресцентъра на ДПС публикуваха поздравлението на Карадайъ и думите на Доган едва сега, „поради изключителния интерес на членове, активисти и съмишленици на ДПС, приятели и анализатори, медии и журналисти”.

ДПС започва подготовка за влизане в управлението на държавата
 
Актуалната евроатлантическа нагласа за отношението към Русия на мен не ми допада. Не споделям и това, което направи Русия по отношение на Крим, но не споделям и начина за упражняване на натиск спрямо Русия. Русия е твърде сериозна геополитическа реалност, за да се упражняват силови подходи към нея за решаване на критични политически проблеми. Препоръчвам Ви тази моя оценка да не се превърне в политическа позиция на ДПС. Защото ще ви обвинят в нелоялност спрямо евроатлантизма, заявява Ахмед Доган.

88% от българите одобряват позицията на кабинета по случая „Скрипал“
 
"Другият случай стана актуален само от преди няколко дена. Китай обяви, че сменя системата петрол-долар, долар-петрол, в собствената си парична единица: петрол-юан, юан-петрол. Ако не се постигне споразумение вероятно към петрола ще се включат и други категории стоки в международната търговия, въпреки санкциониращите действия на САЩ спрямо китайския внос с 3% мито. В интернет вече има индикираща информация, че няколко страни са готови да минат на разплащане с юани, между които са Венецуела, Саудитска Арабия, вероятно и Иран..., Да не говорим за Русия", казва още Доган и казва, че тази ситуация той възприема "като създаване на условия за принудително коалиране с търговска и финансова мотивация".

Декември 2017: Вижте какво каза Ахмед Доган пред партийния елит на ДПС
 
По думите му всякакви опити за имперски амбиции, независимо от кой край на света се появяват, създават предпоставки за дестабилизация на политическия Логос на Планетата.
 
Според Ахмед Доган "ДПС вече се превърна в модел за балансираща партия на Балканите. Съблюдаването и продуцирането на балансираща политика е въпрос на позитивна визия за света и много тежка отговорност". Той добавя: "Дълбокият ни мотив за постигането на тази цел е запазването на мира и гарантирането на свободата и демокрацията".

30 март: България няма да гони руски дипломати
БГНЕС