В продължение на 2 години собственикът на столичен ресторант Мартин дава храна на бедни и бездомни безвъзмездно.

"Това са наши баби, майки, братя, това сме ние, това е България", споделя Мартин пред NOVA, "те не са втора, трета ръка, за мен е удоволствие да помагам, чувствам се нужен".

Собственикът споделя, че има хора, които оценяват неговото дело, но не липсват и такива, които се възмущават. "Хората не могат да повярват, че има добро, те мислят, че доброто на всяка цена е обвързано с тъмна страна или с облагодетелстване, животът превърна българина в лош човек". Самият той разказва, че някога също е бил измамен, каквито са и повечето от редящите се на опашката за храна.

Чакащи за кутийките с храна са не само хора без дом, но и такива, които в джоба си имат жълти стотинки.

Даряваме грижа за нуждаещите се с инициативата "Изплети топлина"

"Имало е случаи, в които съм се хранел с 20 лв. на месец", споделя българският дядо Коледа, който преди години бил измамен от роднини заради имот и останал без покрив над главата си. Той казва още, че ако не се реди на тази опашка за храна, би оцелял много трудно.

84-годишната Лиляна, вдовица с 41 години трудов стаж, болен син, малка пенсия за лекарства, споделя, че няма хладилник, а единственото, което я крепи, е да не е в тежест на младите.

Собственикът Мартин разказва, че храна носят само обикновени хора и обикновени хора се редят на опашката. Не знае дали ще има трета година, но е щастлив, че може да помогне на нуждаещите се хора.