/ Thinkstock/Getty Images
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за март и през следващото денонощие, с приближаването на циклон, значително ще се понижи. През нощта облачността в повечето райони ще се разкъса, по-значителна ще се задържи в северозападните райони, където ще превали дъжд. Ще духа до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, сочи прогнозата на НИМХ - БАН.
 
Утре южният вятър ще се усили. Ще бъде поривист, след обяд в Източна България и в районите, в близост до северните склонове на планините ще е силен и бурен.
 
Облачността ще е променлива - предимно средна и висока. През деня ще е почти без валежи, а повече слънчеви часове ще има над Западна България. С южния вятър ще настъпи чувствително затопляне: максималните температури ще са предимно между 20 и 25 градуса.

Посрещаме астрономическата пролет със студено време
 
Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Вятърът от юг-югозапад постепенно ще се усилва и привечер на места вече ще е бурен. Максималните температури ще са предимно между 18 и 23 градуса, малко по-ниски в крайните северни райони. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е от 2 бала по южното крайбрежие, до 3-4 по северното.
 
В планините ще е ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен до ураганен юг-югозападен вятър. Облачността ще е променлива и на отделни места ще превали дъжд. Ще е по-топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 16 градуса, на 2000 метра - около 9.

Времето през март: Чакат ни температури от минус 20 до 24 градуса
 
През нощта срещу неделя и в неделя ще преобладава облачно време. От запад на изток ще превали, по линията на преминаващия студен атмосферен фронт, временно валежите ще са интензивни и значителни по количество. Ще има гръмотевична дейност, възможни са и градушки. Силният югозападен вятър ще се смени с умерен северозападен, в североизточните райони - север-североизточен. Ще започне бързо понижение на температурите, чувствително ще бъде в Северна България, особено в североизточните райони, където по-късно през деня в неделя дъждът ще се примеси със сняг.
 
В началото на следващата седмица времето ще остане много динамично, с условия за валежи и вятър с променяща се посока.
 
В понеделник валежите ще са предимно от дъжд, по-слаби в сравнение с неделя; вятърът временно ще бъде предимно от изток. Привечер и през нощта срещу вторник от югозапад валежите отново ще се активизират.

Без студ и жега: 5 уникални места, където е вечна пролет (СНИМКИ)
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА