Депутатът Страхил Ангелов гледа на себе си като на новатор в политиката
Депутатът Страхил Ангелов гледа на себе си като на новатор в политиката / снимка: БГНЕС
Депутатът Страхил Ангелов гледа на себе си като на новатор в политиката
69745
Депутатът Страхил Ангелов гледа на себе си като на новатор в политиката
  • Депутатът Страхил Ангелов гледа на себе си като на новатор в политиката

Депутатът от левицата Страхил Ангелов, който самостоятелно взе решение да посети Сирия, призна, че гледа на себе си като на новатор в политиката.

Народният избраник обяви, че не съжалява за посещението си в Сирия: „Ние сме винаги на опашката. В политиката не горят всичко мостове. Винаги трябва да остане някаква пътека. По отношение на тази държава гледам на себе си като на новатор в политиката, защото ще се стигне до нормализиране на отношенията".

Страхил Ангелов сподели пред журналисти и своята прогноза за развитието на ситуацията в Сирия: „Подкрепа за режима - не бива да се спекулира, казах ви моето мнение. Ще се наложи да се оттегли, ако иска да има мир, но това трябва да се случи при едни много добре регулирани условия. Нямаме, особено в нашата партия, а и в моето семейство, традиция да подкрепяме да се убиват хора за петрол и пари'.

В първия си парламентарен ден след посещението в Сирия депутатът разказа и малко от впечатленията, спомените и преживяванията си в размирната страна: „Стреля се, но мен не ме беше страх. Успях да си донеса сладкиш от там, не бронежилетка".

Според социалиста позиция за случващото се в една или друга страна най-добре може да се формира, след като бъде посетена. Затова Ангелов е готов да отпътува и в Украйна, за да се запознае и със ситуацията там: „Ако наистина и председателят на въпросната група поеме такава инициатива, имам готовност да участвам, разбира се".

Ангелов обаче не би посетил Тайван, където други депутатите бяха по време на коледната ваканция, защото „България не признава това образувание".