/ БГНЕС
Срещата на народния представител Константин Бачийски от „Продължаваме промяната“ в Университета по хранителни технологии в Пловдив със студенти е прекъсната неправомерно от ректора на учебното заведение. Това съобщиха от партията във връзка с отправените по-рано обвинения към Бачийски, че е осъществявал политическа агитация без да е поканен и в разрез със законодателството.

Ректор алармира: Депутат от ПП прави политическа агитация сред студентите

"Г-н Бачийски е бил на открита среща със студенти по покана от председателя на Студентския съвет на Университета. Лекцията е на тема борба с корупцията, но в един момент е прекъсната ректора на учебното заведение Пламен Моллов", се казва в позицията на ПП.

В нея се посочва, че ректорът прави опит да изгони Константин Бачийски, а твърдението му за политическа пропаганда не отговаря на истината.

"Ректорът на университета приканва студентите да напуснат събитието, като представители на учебното заведение обещават на г-н Бачийски, че ще бъде поканен да проведе въпросната среща след време", заявяват още от ПП.

На лекцията Константин Бачийски е поставил въпроса кое е наложило грубото прекъсване на срещата му със студентите и защо не е оставен да говори пред тях особено на такива актуални теми, като борбата с корупцията.

Депутатът от ПП Константин Бачийски обяви, че е бил заплашван (ВИДЕО)

"Има ли причини ръководството на университета, в това число и ректора му - Пламен Моллов да се притесняват от темата борба с корупцията? Има ли и други подобни случаи в Университета по хранителни технологии или това е прецедент? Смятаме, че студентите заслужават достъп до знание и натрупан опит и не е редно един ректор да пречи заради субективни фактори, както и да политизира тема, от която студентите са искали да получат единствено знания", завършват от "Продължаваме промяната".