Стефан Янев с президента и министрите си
Стефан Янев с президента и министрите си / пресцентър, правителствена информационна служба
Всеки ден в училището за децата е изключително ценен. Разбира се, когато е безопасно, децата трябва да бъдат в училище. Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков за учебната година, която в голяма степен премина в обучение в електронна среда от разстояние, цитиран от пресцентъра на МОН.

Денков е подчертал, че учителите бяха на първа линия, за да се борят, да могат децата да получат образованието, което заслужават. Министърът е отбелязал и ролята на родителите в образователния процес.

Денков: Създаването на българската азбука е от най-забележителните събития в историята

"Годината беше много трудна, но катализира и ускори много процесите на модернизиране на образованието. Имаме още много неща да свършим, както от гледна точка на техническото осигуряване, така и за подпомагане на учителите да използват всички възможности - курсове по квалификация", е казал министър Денков.

Според него децата трябва да бъдат научени да мислят критично, да намират ценното сред потока от информация. По думите на министър Денков това са важни умения, които трябва да предадем на нашите деца.

Министерството на образованието и науката изготвя анализ на обучението в електронна среда от разстояние, който ще покаже проблемните области по региони, както и по възрастови групи.

"Така ще можем да насочим усилията си именно към решаване на проблемите", посочва министър Денков.