/ БГНЕС
Това управление има смисъл само ако хората усещат промяната и грижата за тях, заяви министър-председателя
Оптимизмът ми за новата година не се основава само на народните поверия, а и на трезвите проучвания на социолозите. Три изследвания на общественото мнения през последната седмица показаха, че българите гледат все по-уверено напред. За пръв път от много години 2/3 от хората се чувстват щастливи, а повечето от половината вярват, че новата година ще е по-добра за тях. Това заяви премиерът Николай Денков в началото на заседанието на Министерския съвет, минути след като министрите посрещнаха коледарчета, които им пяха песни.

„Тренд”: 2023 г. е била по-добра за българите в сравнение с предходните три години, 40% са оптимисти за следващата

По думите на министър-председателя, това управление има смисъл само ако хората усещат промяната и грижата за тях. "Последните дни промените в Конституцията, бюджетът, политиките, свързани с добрите знаци за Шенген, показват, се усилията ни постепенно водят до успех, а хората усещат грижата за тях", изтъкна той.

"Идва Рождество Христово. Нека да го посрещнем, доволни от усилията, които ни обединяват, и по-смирени пред различията, и с вяра, че успехите идват, когато посрещаме предизвикателствата заедно", обърна се премиерът.