Милиони ще бъдат похарчени за ремонт на пътищата. След зимата, огромни дупки се появиха на много пътища в цялата страна. От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обещаха през пролетта да се ремонтират първо най-натоварените участъци, а след това и всички други трасета.
 
За ремонт на магистралите и пътищата първи, втори и трети клас пътната агенция ще даде 50 млн. лева.
 
Жителите на община Хайредин протестираха, заради лошите пътища

Точно заради лошата инфраструктура нервите на стотици хора у нас не издържаха и излязоха на протести в две различни части на България, разказва NOVA.
 
За около час жителите на врачанското село Михайлово блокираха пътя до населеното място. Пътят е част от третокласната републиканска пътна мрежа. Откакто е направен,  е ремонтиран частично и по-малко.
 
Недоволни от пътищата си са и жителите на село Виноград. Там единственият път, който свързва тях и още пет населени места със Стражица се руши от години. Ремонт не е правен от близо половин век.
 

БГНЕС, архив


На столичния Околовръстен път също има места, на които шофьорите трябва да са нащрек, ако не искат да спукат гума.
 
Ексшефът на АПИ: Парите за пътища не стигат

От АПИ обещават, че през април ще бъде направен оглед на републиканските пътища, а след това ще започнат и ремонтите. Още 27 млн. лева ще бъдат дадени за възстановяване на маркировката, мантинелите и пътните знаци.