Даскалов: Сестрите Белнейски не са загинали при катастрофа
Даскалов: Сестрите Белнейски не са загинали при катастрофа / netinfo

Не може да се твърди, че Росица и Христина Белнейски са загинали при катастрофа, заяви пред Дарик радио окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов видимо афектиран от изявлението на проф. Стойчо Раданов.

Според окръжния прокурор на Пазарджик Иван Даскалов поведението на проф. Стойчо Раданов е непрофесионално. Даскалов заяви, че без да се даде заключение от петимата експерти не може категорично да се твърди, че смъртта на Белнейски е настъпила при катастрофа. Според Даскалов ако има разминаване между двете експертизи, очевидно ще бъде предизвикана колизия.

Окончателното становище за точната причина за смъртта на сестрите Белнейски ще бъде взета с оглед на всички събрани доказателства по делото, а не само от първата или втората експертиза, каза в заключение окръжният прокурор на Пазарджик.

Междувременно стана ясно, че професор Стойчо Раданов не е депозирал заключението си от аутопсията по досъдебното производство и не е коректно преди това да дава изявления по медиите и правни квалификации какво е престъплението. Това коментира говорителката на Окръжна прокуратура – Пазарджик Димитрия Ганева. Досега прокуратурата не е казала, че се отказва от първоначалната си теза за убийството и че я променя. Това, че е назначена нова експертиза не означава признание за неправилна посока на разследването, добави Ганева.

Новини от Пловдив и региона