/ БГНЕС
Да отпадне предложението за наказания на българските медици, настоя председателят на парламентарната Комисия по здравеопазване и депутат от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Тя коментира заложената в Закона за мерките по време на извънредното положение възможност да бъдат наказвани лекари и други медицински специалисти с до 1 година пробация и до 1000 лева глоба, ако откажат помощ на пациент по време на заразата с COVID-19.

Как осъмна Банско под вирусна блокада (ОБЗОР)

„В този момент категорично трябва, че разчитаме на морала, съзнанието и високата отговорност на всички медици. Смятам, че всички единодушно и солидарно тук ще гласуваме за това този текст да отпадне", настоя д-р Дариткова.

Главният прокурор с апел: По 1000 лв. над заплатата и за служителите на МВР (ВИДЕО)

„Намираме се в необичайна извънредна ситуация“, предупреди тя и призова всички народни представители да бъдат „отговорни, конструктивни и солидарни“. „В най-новата ни история за пръв път имаме обявено извънредно положение", припомни още ръководителят здравната комисия.

Тя призова всички народни представители да подкрепят законопроекта на първо четене, за да бъде очертана рамката, която страната ни ще следва в борбата срещу епидемията.