Даниел Митов и Румен Радев
Даниел Митов и Румен Радев / БТА
От ГЕРБ отново повдигнаха въпроса на какво се дължи „радиомълчанието“ на президента Румен Радев за декларацията на Б9 срещу Русия. От партията попитаха и защо държавният глава не е взел позиция по казуса с Алексей Навални и шпионския скандал.

Брифингът на Даниел Митов и Деница Сачева дойде в отговор на интервюто на Радев, в което той критикува остро предишното управление.

Радев се опитва предизборно да лъже всички едновременно, посочи Митов.

Радев: Не искам да мисля, че ще отидем на трети парламентарни избори тази година

Според него очевидно е имало координация между президента и политически партии, за да не разговарят с ГЕРБ. Той посочи, че визира „Има такъв народ“, ДБ и БСП.

"Кандидат-президентът Радев от началото на годината е в предизборна кампания и шикалкави по темата за действията на Русия. Но пък в същото време служебният му кабинет назначава на ключови позиции хора на Васил Божков", обвиниха от ГЕРБ.

"Смешен е плачът на президента за актуализация на бюджета, при положение, че нито той, нито мнозинството му в парламента през изминалия месец не направиха нищо по този въпрос", посочи Деница Сачева. 

По думите й всички социално-икономически мерки за обезпечени, а служебното правителство без проблем е намерило 318 млн. лв. за продължаване на подкрепата към пенсионерите.