Да България
Да България / БГНЕС, архив
С днешна дата ПП „Движение "Да, България“ е вписана в регистъра на партиите на Софийски градски съд, съобщиха от пресцентъра на формацията. Софийският градски съд регистрира Движението като политическа партия на 30 януари 2017 г., но серия от жалби попречиха на „Да, България“ да получи регистрация в указания срок – до 8 февруари, за да се яви самостоятелно на изборите на 26 март.

Борисов е вреден за българската демокрация, смята Христо Иванов

„Да, България" ще си взаимодейства с всеки, който  е готов да застане в сблъсък с българската мафия, заяви по-рано през деня лидерът на политическата формация Христо Иванов пред телевизия „България он еър”. Той допълни, че са готови да водят всякакви разговори за обединение на демократичната общност, а общите действия трябва да са фокусирани срещу олигархията.
 
Христо Иванов: Резултатът не е доверие за Борисов, а е недоверие за Нинова

Христо Иванов заяви, че от 2013 година досега от Реформаторския блок така и не са се научили как да представляват десните у нас. Това е довело и до появата на „Да, България”. Той коментира още, че в хода на предизборната кампания „Да, България” е  била атакувана постоянно от „Нова република”.
 
РБ зове за обединение на дясното

По повод предложението на РБ за незабавни разговори за обединение на всички партии от десницата, Христо Иванов коментира: "Да, България" ще бъде фокусирана върху общи действия срещу оригархията, която в момента намери свръхпредставителство в този парламент и ще търсим взаимодействие именно на тази основа. Отворени сме за взаимодействие с всеки политик, който иска да застане зад един ясен сблъсък, ясна конфронтация с българската мафия".
 

Телевизионното участие на Христо Иванов тази сутрин бе първата му публична изява, в която той се появи без брада.