Д-р Желев: ГЕРБ излиза на политическата сцена решително
Д-р Желев: ГЕРБ излиза на политическата сцена решително / снимка: Sofia Photo Agency
Резултатите от местния вот показаха, че Бойко Борисов не е надут балон, а ГЕРБ е явление от национален мащаб, успяло да мобилизира нов елит. Това каза социологът Андрей Райчев по време на дискусия за резултатите от местния вот, организирана от Института „Иван Хаджийски”.

Според колегата му Кольо Колев обаче без да се подценяват резултатите на ГЕРБ, те са постигнати заради опозиционния вот срещу управляващите. 25 на сто от учителите са червени и те не са гласували за БСП, категоричен бе Колев.

В дискусията участва и експрезидентът Желю Желев. „ГЕРБ спечели изборите, явно той излиза вече на политическата сцена решително и на следващи избори сигурно ще се представи също респектиращо. Тоест това се очертава като една трайна тенденция, която не може да се оспорва”, коментира д-р Желев.

Триумфът на ГЕБР той обясни с нуждата от алтернатива на сегашното управление на тройната коалиция – „алтернатива, която обещава по друг начин да решава проблемите и съвсем ясно и точно заявяват своята претенция”, допълни експрезидентът.