Д-р Вичев: Не са ми предлагали поста на Борисова, но не бих и приел
Д-р Вичев: Не са ми предлагали поста на Борисова, но не бих и приел / Дарик-Русе, архив
Д-р Минчо Вичев
33066
Д-р Минчо Вичев
  • Д-р Минчо Вичев

Директорът на русенската болница д-р Минчо Вичев категорично заяви, че никой не е водил разговори с него да заема овакантения пост на здравния министър Анна-Мария Борисова". „Но дори и да ми предложат, ще откажа категорично, защото в момента нещата не са на моето ниво, ситуацията не е такава, каквато беше преди 6 месеца, а е много по-тежка" коментира Вичев. Той каза още, че на много места е заявявал, че ситуацията в здравеопазването е плачевна, включително и пред Анна-Мария Борисова, при посещението й в Русе на 2 юли.

„Човекът, който заеме поста, не е необходимо да е кой знае какъв капацитет, но трябва да разполага с повече финанси, защото с парите, които се отпускат сега системата направо се срина", каза още д-р Вичев.

Ето какво още каза за Дарик д-р Вичев: 

Носят се слухове от няколко места, че вие ще сте новият здравен министър?

Не, кажете им, че няма да бъда. Не знам защо се носи, разбрах, че министърката е подала оставка, това си е нейно решение. Аз по никакъв начин нито съм уведомяван, нито ако бъда уведомен от някого, ще приема да бъда какъвто и да е. В момента нещата не са за мен, не са за моето ниво. Трябва друг човек, който може да се справи със ситуацията.

Защо смятате, че вие няма да се справите?

Защото ситуацията не е като преди шест месеца. Много по-зле е. Аз съм си казал мнението на много места, включително и на министърката. Аз нямам нищо против нея. Уважавам я като човек с интелект, с възможности в медицината, казах й, че нещата са плачевни още през юли. След това, където съм имал възможност да кажа, съм го казал.