/ iStock/Getty Images
Винаги има риск от различни варианти на вируса, смята заместник-председателя на Българския лекарски съюз
Сегашната организация за ваксинирането ще бъде по-добра, тъй като личните лекари ще получават ваксини от 10 пункта в София. Става въпрос за около 850 общопрактикуващи лекари. Това заяви заместник-председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Николай Брънзалов пред БНТ.

До четвъртък ще се заявяват нужните ваксини и вида им, както и заявка в кой пункт да ги получат. В петък тази информация ще бъде обработвана, а в понеделник личните лекари ще могат да получават заявените ваксини.

По думите му до този момент проблем е било получаването и броят на получените ваксини.

Отново нисък брой новозаразени с COVID-19, 36 души с инфекцията починаха


Д-р Брънзалов коментира, че количества от ваксините има, най-желани са РНК ваксините. От вчера има нова информация към кратката информация, че ваксината на Pfizer може да се съхранява при температура от 2 до 8 градуса до 31 дни, което значително ще облекчи работата на личните лекари.

По негови наблюдения много хора се колебаят дали да се ваксинират, но голяма част от рисковите пациенти вече са обхванати от ваксинационния процес.

"Не сме ваксинирали нужната част от населението. Винаги има риск от различни варианти на вируса. България разполага с ваксини, нека хората да се свържат с лекарите си и да си сложат ваксина", апелира още д-р Брънзалов.
 
БНТ