Цветелин Кънчев: Причината за циганските размирици не е политическа
Цветелин Кънчев: Причината за циганските размирици не е политическа / снимка: BGNES

Лидерът на „Евророма” – Цветелин Кънчев, каза за Дарик, че причината за циганските размирици в столичния квартал „Красна поляна” през последните два дни не е политическа. Кънчев не разкри какво е променило мнението му от изминалата нощ, но увери, че вече и полицията знае какви са истинските причини за снощния случай и вече работи. Ето какво каза още Кънчев пред Дарик:

Снощи до 03.00 часа аз твърдо си мислех, че това е някакъв вид политическа провокация, от която най-голям интерес биха имали националистическите партии. За нас такова нещо не е нужно, тъй като в ромските квартали сме с 90 % подкрепа от гласовете. Ние нямаме нужда от такова напрежение. Това си мислех, че някаква националистическа партия го прави, но снощи около 03:15 се получи една много достоверна информация, много логична, която беше подкрепена и с някакви факти, но няма да я споделя сега с вас и искам да проявите разбиране, тъй като съм дал дума МВР първо да си свърши работата.

Да ни кажете някаква насока?

Не е политическа.

Какви са отношенията на полицията на този етап? До нас достигнаха слухове, че ромите са се държали непочтително с някои полицаи в „Красна поляна”?

Аз съм казвал на ромите в полицията да виждат свой закрилник, свой партньор, но докато не бъдат назначени подходящи роми за работа в полицията, това трудно ще бъде прието и асимилирано.