Цветан Цветанов
Цветан Цветанов / БГНЕС
Опозицията абдикира от задълженията си в парламента, коментира в Горна Оряховица председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод днешното провалено заседание на Народното събрание поради липса на кворум.
 
По думите му, не може да говориш за смяна на модела и системата на управление на държавата, а в следващия момент да те няма в парламента, където е мястото да зададеш важните актуални въпроси към властта.

Това, според него, говори единствено за несериозност от страна на депутатите от опозицията и за абдикиране от задълженията им.

Липса на кворум провали заседанието на парламента
 
Цветанов увери, че на извънредното пленарно заседание във вторник, на което ще се гледат бюджетните закони за следващата година, кворум ще има.

Наред с това той изрази учудване, че именно в петък опозицията е решила да саботира работата на НС, при положение че именно в този ден се провежда парламентарният контрол, по време на който могат да се задават въпроси към изпълнителната власт.

„Барометър България“: Опозиционните атаки втвърдяват подкрепата за управляващите
 
Председателят на ПГ на ГЕРБ изтъкна още, че държавата е стабилна, доходите на гражданите непрекъснато се увеличават, има почти нулев дефицит, а в бюджета за следващата година са заложени повече средства във всички сектори.
 
Цветан Цветанов отбеляза също, че при ГЕРБ и управлението на Бойко Борисов винаги е имало воля за борба с престъпността и корупцията.