Цoнев прати военни в Чепинци да помагат в честенето
Цoнев прати военни в Чепинци да помагат в честенето / cнимкa: Sofia Photo Agency
Министърът на отбраната Николай Цонев е разпоредил две модулни формирования от Българската армия с по 25 военнослужещи да оказват пълно съдействие на кметската управа в Чепинци за почистване на района от счупените стъкла, да помагат на възрастните хора за почистване на домовете и дворните им места, както във всичко необходимо за възстановяване на нормалната обстановка в района. Десет служители от агенция „Социални дейности” вече са изпратени да окажат експертно съдействие при попълване на необходимите документи за възстановяване на щетите на гражданите и общината, след като приключат огледите по домовете на гражданите и обществените сгради.

В момента в региона работят 123-ма военнослужещи. Все още продължава работата на инженерни подразделения със специализирана апаратура за обезопасяване от невзривени елементи, като вече са приключили огледите на гражданската част от региона. На основен преглед подлежат прилежащите земеделски райони.

Според подадените данни от екипите на място последната детонация е била регистрирана в 5,40 часа тази сутрин. Съгласно правилника, влизането в района ще бъде свободно разрешено 14 часа след последната регистрирана детонация.Министърът на отбраната свика от 11 часа в Министерството на отбраната спешен Съвет по отбрана в разширен състав, на който са поканени и представители от Върховна касационна прокуратура.