Няма давност за прегрешенията на Симеонов, категоричен е зам.-председателят на ПГ на ДПС
„Много харчене, с много малка ефективност е най-добрата характеристика на този Бюджет 2020. Премиерът във сряда преди заседанията на МС, когато прие родителите на починалото детенце, много добре описа този бюджет, разбира се, без да иска. Той каза "Ние само отпускаме пари, само плащаме и ефектът е разплакани родители при мен". Ако това е правилно, попита той, аз ще му отговоря - господин, премиер, не е правилно. Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев в ефира на „Здравей, България”.

Защо вдигат местните данъци и такси? (ВИДЕО)

Това е основната критика на ДПС за последните три бюджета. Увеличават се приходите, увеличават се харчовете и ГЕРБ се хвали с това, а това не е за хвалене, това е порок на бюджета. Трябваше да стане тази трагедия, съболезнования на близките, но тази система не е реформирана. Всяка година там се наливат почти половин милиард повече и всяка година хората са все по-недоволни, лекарите също, в останалите бюджетно системи положението е същото. Така че онова, с което се хвали всяка година ГЕРБ за бюджета, че са осигурили повече приходи, че правят повече разходи за образование, за здравеопазване е основен порок на бюджета, защото се наливат пари в нереформирани системи и ефективността от вашите и нашите пари е никаква.

След среща за бюджета в ГЕРБ доволни: Исканията на КНСБ тази година са по-скромни

Това, че нарекохме този бюджет "повече от същото" е много точно.

„За да има реформи, трябва да има политическа воля и да има съгласие между политическите сили по отношение на тези реформи. Искаме следното – съгласие по няколко приоритета - демографска криза, здравеопазване, образование, икономически растеж. По тези четири приоритети трябва да бъде постигнато съгласие”, обясни  Цонев.

След дълги спорове: Стана ясен Бюджет 2020 на Европа

Според него бойкотът на ДПС срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е съвсем закономерен.

„Няма давност за прегрешенията на Симеонов. Още по изборите той блъскаше майки, дошли от Турция да гласуват. Но тогава протестира само ДПС, обществото не реагира. Когато засегна най-деликатната част от обществото – майките на деца с увреждания, тогава вече обществото правилно реагира. Срамота е да бъде избран за вицепредседател на НС. Да си остане депутат, за какъвто е избран”, поясни Йордан Цонев.
nova.bg