Четирима от „Наглите оправдани за част от отвличанията
Четирима от „Наглите оправдани за част от отвличанията / Sofia Photo Agency, архив
Четирима от „Наглите" оправдани за част от отвличанията
62501
Четирима от „Наглите" оправдани за част от отвличанията
  • Четирима от „Наглите" оправдани за част от отвличанията

Частично оправдани бяха четиримата осъдени по делото „Наглите". Подсъдимите по делото отговарят за извършването на знакови отвличания у нас през последните години. Ивайло Евтимов-Йожи, Прокопи Прокопиев-Културиста, Даниел Димитров-Релето и Любомир Димитров-Гребеца ще трябва да излежат тежки присъди в затвора, но въпреки това те бяха оневинени за част от отвличанията.

Йожи, Релето и Културиста ще трябва да лежат по 18 години затвор, докато Гребеца беше осъден на 15. Такива бяха първоинстанционните присъди по делото, произнесени преди близо година.

Апелативните магистрати потвърдиха това решение, но прецениха, че тарторите на групата не са участвали в част от отвличанията.

С решението на съда неразкрити остават отвличанията на Георги Георгиев, Васил Маникатов и Борислав Александров, след като съдиите приеха, че осъдените не са имали участие в тях.

На първа инстанция без извършител остана само едно похищение - това на Румен Гунински-младши.

На втора инстанция се потвърдиха и оправдателните присъди на Павел Петков, Митко и Радослав Лебешковски и Цветозар Славчев, които според съда нямат нищо общо с отвличанията. Второинстанционното решение е подписано с особено мнение от председателя на състава, който смята, че процесът е нужно да бъде върнат за преразглеждане на първа инстанция поради допуснати процесуални нарушения.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалване пред Върховния касационен съд.