Четири партии отиват към групата на РЗС
Четири партии отиват към групата на РЗС / снимка: Sofia Photo Agency
4 партии отиват към групата на РЗС
18257
4 партии отиват към групата на РЗС
  • 4 партии отиват към групата на РЗС

Към парламентарната група на „Ред, законност, справедливост” се присъединяват „Съюз на свободните демократи”, БЗНС, „Национален идеал за единство”, Българската интернет партия и независимият народен представител Нено Димов. Това съобщи председателят на партия Яне Янев.
 
Първи към консервативният проект на „Ред, законност, справедливост” са се обърнали от ССД. Председателят на партията Стефан Софиянски коментира, че ще стане независим депутат и ще помага на новата формация, но без да се кандидатира в листите за български или Европарламент. От ССД в новата група ще преминат Румен Ангелов и Борислав Българинов.

Георги Пинчев от БЗНС коментира, че новата формация да е толкова силна, „за да може наистина управлението на тройната коалиция и най-вече управлението на БСП да отиде в заслужен отпуск, защото то е вредно за България.

Към момента в новата група влизат 6 депутати, а за формирането й според правилника на народното събрание са нужни 10 народни представители. Янев заяви, че в края на седмицата ще бъдат обявени резултатите от преговорите, а в петък ще се проведе съвместно заседание на „Ред, законност, справедливост” с другите присъединили се към проекта партии.