Чаушев: Надявам се казусът с медиците да се реши до месеци
Чаушев: Надявам се казусът с медиците да се реши до месеци / netinfo
През последните седмици постъпиха редица сигнали, които могат да се тълкуват като положителни относно делото в Либия, като на първо място са изявленията от страна на Асоциацията на родителите на заразените със СПИН либийски деца. Това каза в предаването „Денят” на Дарик радио заместник-министърът на външните работи Феим Чаушев.

На 30 май световните медии съобщиха, че британският премиер Тони Блеър се е срещнал с роднини на заразените със СПИН деца в Либия, с които са се договорили да бъде намерено справедливо и задоволително решение на случая преди края на германското председателство на Европейския съюз.

Освен с Кадафи, Тони Блеър се е срещнал и с министър-председателя на Либия, като и на двете срещи той е поставил въпроса с нашите медицински сестри. Пред британския премиер е изразена готовността и на либийската страна да се намери решение на въпроса, съобщи Чаушев.

На въпрос дали приближава краят на въпроса с българските медици и палестинския лекар Чаушев изрази надежда, решение да бъде намерено в близките няколко месеца.

Цялото интервю с Феим Чаушев четете тук.