Цачева върнала въпрос на БСП за дейността на Авиотряд 28
Цачева върнала въпрос на БСП за дейността на Авиотряд 28 / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Цачева върнала въпрос на БСП за дейността на Авиотряд 28
56425
Цачева върнала въпрос на БСП за дейността на Авиотряд 28
  • Цачева върнала въпрос на БСП за дейността на Авиотряд 28

Депутатски въпрос към премиера Бойко Борисов за дейността на Авиотряд 28 за миналите две години е върнат от председателя на парламента Цецка Цачева. За това алармираха народни представители от БСП.

"Бях входирал въпрос към министър-председателя за транспортирането на футболния клуб "Витоша" - Бистрица с правителствения самолет Еърбъс. Въпросите са много прости. Единият е дали е целесъобразно да се превозва по този начин един елитен отбор от В група, а вторият е дали е законосъобразно. Ние видяхме едно становище на Гражданска въздухоплавателна агенция, в което се казва, че Авиоотряд 28 няма лиценз да извършва подобни полети. Задал съм този въпрос и той е върнат от госпожа Цачева, забележете с какъв аргумент - Авиоотряд 28 е юридическо лице, тоест е субект, различен от правителството. Моят въпрос е кой отговаря за Авиоотряд 28 и защо председателят на НС крие премиера от народните представители?", поясни депутатът от БСП Петър Курумбашев.

"Аз като член на Управителния съвет на "Пирин" - Гоце Делчев, да ви кажа, че от четири кръга имаме три победи, новак сме в А група, но вече натрупахме някакво самочувствие. Сега момчетата имат мач в Лудогорец и питат дали можем да се возим със самолета до Варна. Понеже предполагам, че ще ми бъде върнат въпроса, искам чрез вас, чрез медиите да предам: Може ли да се возим със самолета до Варна, да го закараме за мача и ако може, на кой трябва да платим? Дали аз мога да дам парите, или да ги дам задължително на Емил Димитров? Той ли знае пътеката, или има и други хора, които са наясно?", попита депутатът Кирил Добрев.