Главният прокурор Сотир Цацаров
Главният прокурор Сотир Цацаров / БГНЕС, архив
Нека въведем механизми за контрол върху тримата големи в съдебната власт. Това предлага главният прокурор Сотир Цацаров, като излага идеята си в интервю пред "24 часа" По думите му няма нужда от конституционни промени, а от изменения в два закона.
 
Председателят на ВКС повтаря лозунгите на бивш министър, казва Цацаров.
 
Няма да позволя на никого да се упражнява с името ми, да крие собствените си страхове и грехове към системата зад него или да прави от това евтин политически PR, казва главният прокурор.
 
 През почивните дни пред журналисти Цацаров призова да се въведе ясен регламент за това с какви хора и на какъв тип срещи могат да участват всички представители на изпълнителната, законодателната власт, а и висшите магистрати.

Сотир Цацаров: Чисто човешки съжалявам за състоялата се среща в ЦУМ

Ако е осъдително това, че съм се срещал със Сашо Дончев и Георги Гергов, то тогава трябва да е осъдителна и срещата на Лозан Панов в адвокатска кантора в центъра на София, коментира Цацаров.

Главният прокурор сподели, че не се срамува от станалото на срещата в ЦУМ, няма и от какво да се притеснява. На тази среща нищо не е искано от него, нищо не е обещал, категоричен е той.
 
Лозан Панов очаква ВСС да обсъди казуса "ЦУМ-гейт"

Активността на председателя на ВКС Цацаров си обясни с лексиката, която Панов ползвал и тя била същата, която е чувал от Христо Иванов - неща, които е чувал, когато той беше министър и неща, които казва като лидер на пария.

Който говори за промени в Конституцията има други цели или просто вдига шум около себе си, коментира още Сотир Цацаров.

Прокуратурата: Твърденията на Лозан Панов са несправедливи

Цацаров е на мнение още, че механизъм за разследване на тримата големи може да има и без промяна в Конституцията. Това може да стане с редакция на текстове в Закона за съдебната власт и Наказателния кодекс.