Български звезди събраха над 550 000 лв. за децата на Хаити
Български звезди събраха над 550 000 лв. за децата на Хаити / снимка: Reuters

Благотворителният концерт "Надежда за децата на Хаити", чрез който bTV се присъедини към международните усилия за подкрепа на децата в пострадалата държава събра 555 455 лева. Данните са към 22.40 часа. Концертът беше замислен като част от кампанията на УНИЦЕФ за набиране на средства за децата на Хаити.

България се притече на помощ на пострадалите деца на Хаити, с обаждания и смс-и на стойност един лев. От другата страна на слушалката бяха лицата на bTV, както и певци, артисти, общественици и политици.

Всички те, заедно с фирмите, които участваха в изграждането на сцената и организацията на събитието го направиха безвъзмездно. Телефонните линии продължават да са отворени.

Над 150 журналисти, актьори, музиканти, политици, посланици и представители на големи компании се събраха, за да ви призоват заедно да дадем надежда на децата на Хаити. Концертът "Надежда за децата на Хаити" се излъчи на живо от 20 ч. по bTV.

Ако искате да помогнете на жертвите от земетресението, изпратете есемес на 1021 или се обадете на същия номер. Той е предоставен безплатно от всички мобилни оператори. Можете да дарите и онлайн чрез сайта на УНИЦЕФ - UNICEF.bg. Може да дарявате и по банковата сметка на УНИЦЕФ (Райфайзен Банк България BG34 RZBB 9155 1065 0349 19).