/ iStock/Getty Images
Български филм се пребори за награда сред конкуренция от цял свят. "Контролирани глътки въздух" спечели наградата за най-добър режисьор на документален филм на фестивала за независимо кино Standalone Film Festival, съобщи отличената Ефемия Фард.

По думите й за първи път в Холивуд се постига такъв феноменален успех за българското кино. Нейният филм разказва истинска човешка история и е насочен срещу домашното насилие.Оператор е Веселин Христов, режисьори по звука - Иван Андреев и Александър Симеонов, режисьор по монтажа - Стефан Бояджиев. Филмът е дипломна работа на Ефемия Фард за защита на магистърска степен в Нов български университет.

Досега "Контролирани глътки въздух" е с награди и излъчвания в над 120 фестивала в САЩ, Великобритания, Италия, Украйна, Индия, Иран, Китай, Йордания, Мароко, Тунис, Казахстан, Бангладеш, Нигерия, Германия, Колумбия и др. В Холивуд е представен чрез агенцията на един от най-успелите българи в САЩ - Пийт Кръстев.Продуцент е българската продуцентска къща "Ем Джи И" на доктор Араш Фард.
БТА