Бъчварова: В управляващото мнозинство има предпоставки за по-активен диалог
Бъчварова: В управляващото мнозинство има предпоставки за по-активен диалог / снимка: БГНЕС

Не ми допада стилът на ултиматумите, не мисля, че е продуктивен, можем да преминем в един режим на по-активен вътрешнокоалиционен диалог, за какъвто има предпоставки.

Така вицепремиерът по коалиционната политика Румяна Бъчварова коментира пред журналисти в парламента обявеното по-рано днес решение на Патриотичния фронт да остане част от управляващото мнозинство, след като Патриотите поставиха седем условия за това към ГЕРБ, последваха преговори и останаха резерви по изпълнението на някои от точките с днешна дата. Една от критиките и до момента на Фронта е за недостатъчно ефективната борба с битовата престъпност.

Бъчварова обаче съобщи, че вчера са говорили два пъти по да часа и половина с ПФ и, според нея, те са проявили разбиране за усилията.

Не мога да кажа, че има видими резултати от борбата с битовата престъпност, но това, което мога да кажа, и го твърдя е, че работим, за да постигнем такива резултати, увери вътрешният министър. И подчерта, че положителният ефект от мерките няма да дойде веднага.