/ пресцентър, БСП
Днес в централата на БСП се проведе среща с представители на Националната мрежа за децата, на която бяха представени акцентите в предизборната програма на партията, насочени към подобряването на благосъстоянието на децата и семействата.

Бяха обсъдени редица въпроси, които двете страни считат за ключови приоритети като подобряване достъпа до образование, здравеопазване и услуги за ранно детско развитие, реформа на системата за закрила на детето, осигуряване на необходимите специалисти в здравеопазването и социалната сфера, подобряване на условията на труд и заплащането на социалните работници. Беше подчертана необходимостта от окончателното одобрение и изпълнението на Националния план по Европейската гаранция за детето, който беше разработен през първите седем месеца на 2022 г.

От НМД беше отправена покана към кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България“ да се включат в инициативата „Парламентарна група на децата“.
В срещата от страна на БСП взеха участие Георги Гьоков, Мая Димитрова и Иван Кръстев, а от страна на НМД – Георги Богданов и Пламена Николова.