/ БСП
БСП демонстрира, че не одобрява бързането на държавния глава да издаде указ за насрочване на парламентарните избори още в първия възможен ден - 28 март. Това пролича от позицията, приета на заседание на изпълнителното бюро на партията.

Социалистите признават, че президентското правомощие предвижда Румен Радев да издаде указа за парламентарните избори по свое усмотрение, но в същото време напомнят, че сме в пандемия.

"Определяне дата за избори е конституционно правомощие на президента. За четири години никога не сме се намесвали в решенията на президентската институция.

За нас всяка дата в законно определения срок е приемлива", се казва в позицията на ИБ на БСП относно определената от президента дата за провеждане на парламентарните избори.

Радев: Изборите трябва да са на 28 март

Подчертава се, че към датата на издаване на Указа за насрочване на изборите, той трябва да е съобразен с епидемиологичната обстановка.

"Ние продължаваме подготовката си за избори", се казва още в позицията на социалистите, приета на днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията.