Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с първи думи след края на избориния ден.

Той благодари на симпатизантите на ГЕРБ, които "гласуваха при този тормоз и насилие върху тях от администрацията на Радев".
 
Най-ниската избирателна активност в историята показа тоталното несправяне на този кабинет с изборите. В световната история ще влезе как една възрастна жена я гони полиция, а тя яде бюлетината, коментира лидерът на ГЕРБ.
 
"Повтори се сценарият от предишните избори. Всички социологически агенции даваха преднина от 8% на ГЕРБ и в последния момент започна да се стопява тази преднина. Народът успя да изгони мутрите от парламента - вместо да идат, те си тръгнаха. Това, че влиза "Възраждане" всъщност трябва да им говори много", каза още той.

БГНЕС

Истински съжалявам колегите Христо Иванов и Атанас Атанасов - тамън се засилят нещо да става от тях  и дойде някой и ги предвари. Сега ги следам, че са под ДПС - доста обидно. Не много, но ми е мъчно за тях, заяви Борисов.

Само за три месеца "Има такъв народ" слезе надолу с 10-15%, което показва колко са чувствителни българите към безотговорността, защото всичко това, което и днес говорят нашите колеги, можеше да се направи още на първия мандат, добави той.

Радваме се, че ни оставиха живи - такава репресия.

Тези, които доведоха хаоса, сега трябва да направят и политики - как ще решат здравната криза, цените, сметки, какво ще стане с газта, това, ваксинацията, еврозоната - не знаем. Но ние ще продължим да се държим отговорно. Смяната на една прическа или цветовете на косата не значи промяна, а подмяна. Разбира се, този парламент ще е по-скучен, защото няма основни говорители. Бях си обещал да не го говоря това, ама все пак ми носиха ковчега и ми висяха пред къщата и не мога да не се зарадвам.

Още няколко дни ще броят изборите, за да ни изкарат втори, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Ако сме с 1 глас повече сме длъжни да предложим кабинет. Не виждам шанс да работим с ДПС, нито те ни искат. Мисля този път да остана в Народното събрание, отговори Борисов в отговор на въпрос дали ще остане депутат този път или отново ще се откаже.