Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили, за това, което може да се направи, а търсят по всякакъв начин да прехвърлят собствената си вина на някой друг.

Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на журналистически въпрос за разговори с "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) за съвместно управление след вота.

Денков обясни защо страната не е получила втория транш по Плана за устойчиво развитие

"Отново сглобка – много зависи кой как ще се представи, кой от тях има интегритет, за да участват в подобни разговори", подчерта той.

"Не мога да повярвам, че ПП-ДБ са казали такова нещо, че ГЕРБ са виновни за това, че се бави вторият транш по Плана за възстановяване", коментира Борисов брифинга по-рано тази сутрин на Николай Денков и депутати от ПП-ДБ. По-рано акад. Николай Денков заяви, че ГЕРБ "саботира Плана за възстановяване и устойчивост и правосъдната реформа, защото законите в комисии не се придвижват напред".

"Преди 3 години ГЕРБ вкара България в европейския банков съюз, в еврозоната, остави абсолютно готов, договорен с Еврокомисията План за възстановяване", припомни бившият премиер.

Според Борисов ПП-ДБ са харчили парите, които са заварили след ГЕРБ.

„Акад. Денков да каже какво е построил, какво са направили, къде инвестираха, за да се носи печалба”, призова Борисов.


"Да кажеш, че ГЕРБ са виновни, е несериозно", завърши Борисов.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БТА/БГНЕС