Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар пред журналисти по няколко актуални теми. По отношение на дерогацията Борисов заяви "Как така заради този петрол пусти и тези пари явно са готови да падне правителството, да се съберат с опозиционните уж партии - "Възраждане", ИТН и БСП и да е по-важно от правителството".

"Нито имаме да делим "Лукойл" - той си е частна компания, подчинена на Кремъл и парите отиват натам. Това е безспорен факт", допълни Борисов. По думите му са правени нарушения и изрази надежда, че това трябва да стане ясно. Борисов припомни, че Добрев е във Вашингтон и ще разкаже това, което се говори в България.

"Големият въпрос е, не кой министър да си даде оставката, а защо е толкова важно - аз нито имам фирма, нито познавам някого, нито може който и да е да ме обвини в това, свързано с петрола", допълни Борисов.

"Ние подкрепяме кабинета, ако прави правилни неща", категоричен бе той.

Борисов посочи, че според него вътрешният министър Калин Стоянов не трябва да си подава оставката и заяви: "Трябва да си подаде спортният министър незабавно оставката, затова че нагнетяваше няколко дни напрежението"

"Терзиев, който разреши да се съберат футболни хулигани, агитки уж на мирен протест", допълни той. По думите му тези провокации не е имало как да се подминат. Борисов припомни, че хората от полицията са на първа линия и всяка събота и неделя се сблъскват с футболните хулигани.

Счупени коли и запален полицейски бус: Вижте какви са щетите в София след протеста

"В 19:30, когато София гори, получавам имейл от господин Терзиев, че ме кани на среща. Хубавото на имейлите е, че имат час. Вместо да си гледа града, той ми пише имейл", заяви Борисов.

По темата с вота на недоверие към кабинета Борисов посочи, че ГЕРБ не са партия, която осигурява кворум. "Ние кворум не осигуряваме на тези, които решиха да пада правителството , да се откажат от правителството само заради петрола", категоричен бе Борисов и запита защо не са действали така с газа и припомни как се смени Газпром за една нощ.

Няма да гласуват вота на недоверие: Парламентът не събра кворум

Борисов заяви, че той не отговаря нито за ДПС, нито за Пеевски, нито за който и да е било какви решения взима.