/ Министерски съвет
Премиерът Бойко Борисов категорично заяви, че предложение да не се изплаща първия ден от болничния няма да бъде внасяно в Народното събрание. Коментарът на министър-председателят дойде по време на инспекцията на обхода на Габрово. 

"Видели ли сте ги тези промени", попита премиерът събралите се журналисти. "Да се спрат всякакви спекулации. Няма входирано такова предложение, няма и да има", категоричен бе Борисов. 

"Синдикатите са във възторг, защото минималната пенсия става 250 лева.
Отколешна мечта. Приходните агенции са работили добре, можем да си го позволим. Колегите патриоти настояха и ние ги подкрепихме. В тристранката ще търсим мерки за контрол на болничините", заяви той. 

Вдигат минималната пенсия, но режат първия ден от болничния

"Няма как да сложим на всеки, който си вземе болничен полицай. Тук масово се лъже - вчера пих нурофен, аспирин, днес съм по-добре, лекаря ми даде три дни. Този проблем ще бъде гледан в тристранката. Дори лекарската гилдия трябва да разбере, че не може да се толерират тарикати. Затова няма да го входираме в Народното събрание, няма да наказваме истински болния да си плаща заради тариката. Това трябва да е изключение, не правило. Нетърпимостта в хората искам да я видя", каза още той.

"Всички ние трябва да се борим. Дори и медиите, както с Пазарджишката болница. Трябва да ги изловим и това да стане изключение, а не правило. Искам да видя нетърпимостта в хората. Защото като се вземе болничен, от вашите пари се взима”, заяви Борисов.

Красимир Дачев за болничния: Бизнесът не е съгласен един да снася яйцето, друг да кудкудяка (ВИДЕО)

„Ще обсъждаме в Тристранката проблема с болничните, с ТЕЛК-овете, с  фалшивите инвалидни пенсии. Всички се радваме, че индустрията, икономиката и БВП нарастват. Само, че пределите на работещите хора имат лимит. Не може да оставим 2 милиона да работят максимално, а останалите покрай тях да се измъкват. Гръцките хотелиери ще протестират повече от синдикатите, ако приемем такова решение”, смята министър-председателят.